ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ (BSC, UK)
ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ (MSC, UK)

Ονομάζομαι Συρόπουλος Χρήστος και είμαι πτυχιούχος Ψυχολογίας του Πανεπιστήμιου του Sheffield της Μεγάλης Βρετανίας από το 2011. Στη συνέχεια πραγματοποίησα την εθελοντική μου εργασία στο κέντρο αυτισμού “Αχτίδα”.

Έχοντας ολοκληρώσει την στρατιωτική μου θητεία ως έφεδρος αξιωματικός αποφάσισα να εμπλουτίσω περαιτέρω τις γνώσεις μου στη συμβουλευτική ψυχολογία. Ως αποτέλεσμα, το 2014 ακολούθησαν οι τριετείς μεταπτυχιακές μου σπουδές στο πρόγραμμα “MSc in Integrative Counseling and Psychotherapy” του πανεπιστήμιου του Derby του Ηνωμένου Βασίλειου. Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού μου προγράμματος καταρτίστηκα επαγγελματικά στο Συνθετικό μοντέλο ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής. Η συνθετική ψυχοθεραπεία με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, καθώς υποστηρίζει ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι και τεχνικές με τους οποίους μπορεί να διερευνηθεί και να εκτιμηθεί η ανθρώπινη ψυχολογία καθώς καμία θεωρία από μόνη της δεν έχει την κατάλληλη απάντηση.

Το 2017 ολοκληρώθηκαν οι μεταπτυχιακές μου σπουδές ύστερα από την εποπτευόμενη πρακτική μου άσκηση σε γραφείο ψυχολόγου και στο κέντρο αποκατάστασης “Αναγέννηση”. Στο ενδιάμεσο έχω εργαστεί στο κέντρο αποκατάστασης ΙΑΣΙΣ ως κοινωνικός επιμελητής. Στη συνέχεια εργάστηκα σε Σχολεία 2ης Ευκαιρίας ως σχολικός ψυχολόγος.

Είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου (Αρ.Πρωτ.ΔΔΥΚΜ/ΜΕΘ 203351(8678).

Αποτελώ τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων(ΣΕΨ) καθώς και του British Association of Counseling and Psychotherapy (BACP). Εργάζομαι ως Συνθετικός ψυχολόγος και διατηρώ γραφείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από το 2020.

Τα αντικείμενα έρευνας και εργασίας μου είναι τα εξής: Συμβουλευτική σχέσεων, θεραπεία αγχωδών διαταραχών, κρίση άγχους/πανικού, αποπροσωποίηση/αποπραγματοποίηση, ψυχοσωματικά συμπτώματα. Θεραπεία βασισμένη στη Συνθετική, και Γνωστική Συμπεριφοριστική σε άτομα που παρουσιάζουν κατάθλιψη και Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (OCD).

Η θεραπευτική προσέγγιση που εφαρμόζω είναι η Συνθετική η οποία βάσει των αναγκών του πελάτη χρησιμοποιεί στοιχεία και τεχνικές από τις τρεις βασικές ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις: Γνωστική συμπεριφοριστική (CBT), Προσωποκεντρική (PCA) και Ψυχοδυναμική. Επίσης έχω ασχοληθεί έντονα με το Μindfulness/Ενσυνειδητότητα και έχω ολοκληρώσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Total Mindfulness Professional” με το οποίο εμπλούτισα τις γνώσεις μου και βελτίωσα τις ικανότητες μου, ώστε να χρησιμοποιώ το Mindfulness και τη Γνωσιακή Θεραπεία Βασισμένη στην Ενσυνειδητότητα, (MBCT) η οποία είναι πολύ αποτελεσματική στη διαχείριση διαταραχών διάθεσης και άγχους, σκέψεων και συναισθημάτων.

Kαι να θυμάσαι, πως είναι θαρραλέο το να ζητήσεις βοήθεια!

Συρόπουλος Χρήστος - Ψυχολόγος

Το γραφείο μου βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, συγκεκριμένα Ερμού 18, 3ος όροφος, Στοά Καράσσο.

Ο χώρος έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργεί ένα φιλικό και ασφαλές περιβάλλον στον πελάτη.

Στόχος μου είναι να νιώσει ο πελάτης από την πρώτη κιόλας στιγμή ευπρόσδεκτος, άνετος και έτοιμος να ξεκινήσει το ταξίδι της ψυχοθεραπείας.